Десетки чували със смет плуват в морето край варненския плаж "Кабакум" (видео)

Десетки чували със смет плуват в залива на плажа "Кабакум" край курорта Златни пясъци след поройния дъжд, който се изля на мястото в ранния следобед днес. Това съобщиха читатели на "Дневник". Според тях контейнерите в района на плажа, който е един от най-посещаваните в разгара на летния сезон, не са били почиствани с дни. За последен път това се е случило миналия четвъртък.


На изпратеното видео се вижда как отпадъците от препълнените контейнери попадат най-напред в отводнително дере, а след това на плажа и в морето.


С договор от 30 юни 2016 г. пет варненски района, в това число и този, в който попада плажа "Кабакум", се почистват от дружеството ЗМБГ.

Срокът на обществената поръчка за почистване на сметта във Варна е пет години и е на стойност 61 млн. лв.


При класирането на участниците в търга за възлагане на поръчката първите две места бяха заети от "Консорциум Варна 1" и ЗМБГ, като и двете компании да свързани с братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Днес служителят, който отговаря на телефона за връзка, поместен на сайта на дружеството, не можа да отговори каква е причината контейнерите за смет в района да не са били почиствани в продължение на четири дни.

Този браузър не поддържа елемента video.

Десетки чували с битови отпадъци плуват край плажа Кабакум

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Наклонено елипсовидно кръстовище във Варна възмути Камарата на архитектите в България
Комикът Зеленски е новият президент на Украйна (допълнена)
България е съсед на три от "най-нещастните икономики" в света