Лакърдиите на Борисов омръзнаха на хората, смята Весела Лечева

"Десет години един човек управлява страната между две карета карти и един мач. Всеки ден избухват мините на това управление. Лакърдиите му омръзнаха на хората. Няма как да принизиш и профанизираш разговора за бъдещето на страната", каза днес пред Би Ти Ви заместник-председателя на парламентарната група на БСП Весела Лечева.


Изказването и беше по повод забележка на премиера от вчера, че докато БСП и Корнелия Нинова са на СПА център ГЕРБ работят и строят. "Те се опитват да профанизират и неглижират всяко положително действие. Затова и парламентът е на критичното ниво на доверие", коментира депутатът.


Лечева посочи, че за 10 години механизмите, въведени от ГЕРБ, не са довели до намаляване на корупцията. Според нея и заработилия наскоро "много прецизен антикорупционен орган" няма да свърши своята работа, тъй като е положен на грешна основа.

Лечева подчерта, че със своята визия за бъдещето на България БСП иска да наложи промяна в модела за черните класации, в които България попада – за бедност, ниски доходи и демографска криза. Според нея все повече пари се наливат в отделните сектори, а качеството пада.


В парламента БСП ще гласува и срещу смяната на тези министри, и срещу новите, които се предлагат, защото промяната няма да доведе до нищо по-добро, обобщи вижданията на левицата Весела Лечева.

Работата на парламента е на критично ниво на доверие, отбеляза тя.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран