Лакърдиите на Борисов омръзнаха на хората, смята Весела Лечева

"Десет години един човек управлява страната между две карета карти и един мач. Всеки ден избухват мините на това управление. Лакърдиите му омръзнаха на хората. Няма как да принизиш и профанизираш разговора за бъдещето на страната", каза днес пред Би Ти Ви заместник-председателя на парламентарната група на БСП Весела Лечева.


Изказването и беше по повод забележка на премиера от вчера, че докато БСП и Корнелия Нинова са на СПА център ГЕРБ работят и строят. "Те се опитват да профанизират и неглижират всяко положително действие. Затова и парламентът е на критичното ниво на доверие", коментира депутатът.


Лечева посочи, че за 10 години механизмите, въведени от ГЕРБ, не са довели до намаляване на корупцията. Според нея и заработилия наскоро "много прецизен антикорупционен орган" няма да свърши своята работа, тъй като е положен на грешна основа.Лечева подчерта, че със своята визия за бъдещето на България БСП иска да наложи промяна в модела за черните класации, в които България попада – за бедност, ниски доходи и демографска криза. Според нея все повече пари се наливат в отделните сектори, а качеството пада.


В парламента БСП ще гласува и срещу смяната на тези министри, и срещу новите, които се предлагат, защото промяната няма да доведе до нищо по-добро, обобщи вижданията на левицата Весела Лечева.Работата на парламента е на критично ниво на доверие, отбеляза тя.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Офис сграда на 8 етажа ще се появи до Народния театър в София
Европа се движи като сомнамбул по пътя, довел до разпадане СССР
Димитър Желязков -Митьо Очите остава в ареста