Кратки новини: Полицията издирва момче на две години от Пещера

© Анелия Николова, Дневник

"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Индонезия ще открие консулство в Банско


Индонезия ще открие консулство в Банско, което ще отговаря за територията на област Благоевград. Това реши днес правителството на редовното си заседание. Почетен консул ще бъде Борислав Петров, който е дипломиран инженер. От 2013 г. той е генерален мениджър на дружество, което се занимава с инвестиции, внос, експорт и реекспорт и предоставяне на консултантски услуги за Индонезия. Той е и член на управителния съвет на Европейската Индо-азиатска асоциация за бизнес, култура и приятелство.

Полицията издирва двегодишно момче


Сигнал за изчезналия Михаил Чиков от Пещера, подали неговите близки на 26 август. Според данните същия ден то и негово приятелче си играели в края на квартал "Едиверен", където живеят - труднодостъпна местност, обрасла с гъста непроходима растителност в склона на планината, откъдето е изчезнало.

Детето е слабо, с къса кестенява коса, било е облечено със синя тениска, къси дънкови панталони и сини сандали. Умоляват се всички, които могат да дадат информация за него, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.


Българин е осъден на 13 години затвор в Австралия за трафик на наркотици


Българин е осъден на 13 години и половина затвор в Австралия, след като се призна за виновен за трафик на 31 кг. метаамфетамини. 47-годишният Георги Станчев беше заловен през март на пристанището в Дампиер. Заедно с него бяха арестувани още двама българи, които обаче не бяха осъдени. Станчев трябва да излежи най-малко 10 години от присъдата си преди да има право да поиска да излезе предсрочно, уточняват австралийски медии.


Христо Проданов е новият зам.-председател на групата на БСП в парламента

Христо Проданов е новият зам.-председател на парламентарната група на БСП. Депутатът става част от ръководството на мястото на Жельо Бойчев. Промяната бе направена на заседание на групата и беше гласувана единодушно. Парламентарната група има и нов секретар. На мястото на народния представител от Пловдив и зам.-председател на комисията по бюджет и финанси Георги Търновалийски беше избрана Ирена Анастасова.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Жена е открита мъртва в столичния кв. "Младост"
Григор Димитров отново загуби от Надал и изпадна от топ 40
Сауната на терасата на Пламен Георгиев е без документи, установи проверката на общината