Спецпрокуратурата задържа нов член на групата по делото "Винпром Карнобат"

© Юлия Лазарова, Дневник

Специализираната прокуратура предяви обвинения на четвърти човек, привлечен под наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, се казва в прессъобщение на прокуратурата.


По същото дело Специализираният наказателен съд постанови "Задържане под стража" на собственика на групата компании около "Винпром Карнобат" Миню Стайков, на неговия роднина Белун Хазърбасанов и собственика на имота, където е бил разположен заводът за цигари без бандерол, Иван Димитров.


Четвъртият обвиняем е свързан с производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар, информира спецпрокуратурата.

По време на операцията по неутрализиране на групата той не е бил открит и е обявен за общодържавно издирване. На 11 септември 2018 г. е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него.


В рамките на продължаващото разследване на 11 септември 2018 г. са извършени нови претърсвания и изземвания в Карнобат. Намерени и иззети са близо 130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията "СИС индъстрис", свързана с бизнесмена Миню Стайков. Установява се произходът на парите и дали са придобити чрез престъпна дейност, или не.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Почина Жорж Ганчев
Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?
Прокуратурата да публикува и делата на Борисов, Пеевски и Горанов