Спецпрокуратурата задържа нов член на групата по делото "Винпром Карнобат"

© Юлия Лазарова, Дневник

Специализираната прокуратура предяви обвинения на четвърти човек, привлечен под наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, се казва в прессъобщение на прокуратурата.


По същото дело Специализираният наказателен съд постанови "Задържане под стража" на собственика на групата компании около "Винпром Карнобат" Миню Стайков, на неговия роднина Белун Хазърбасанов и собственика на имота, където е бил разположен заводът за цигари без бандерол, Иван Димитров.


Четвъртият обвиняем е свързан с производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар, информира спецпрокуратурата.

По време на операцията по неутрализиране на групата той не е бил открит и е обявен за общодържавно издирване. На 11 септември 2018 г. е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него.


В рамките на продължаващото разследване на 11 септември 2018 г. са извършени нови претърсвания и изземвания в Карнобат. Намерени и иззети са близо 130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията "СИС индъстрис", свързана с бизнесмена Миню Стайков. Установява се произходът на парите и дали са придобити чрез престъпна дейност, или не.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран