Прокуратурата поиска отстраняването на зам.-министър от "Обединени патриоти"

© Министерство на транспорта

Софийската градска прокуратура внесе в столичния районен съд искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов. Преди около половин година той беше обвинен за извършена от него измама през 2012 г., когато е бил председател на браншова организация.


Разследването срещу Попов, който е от квотата на "Обединени патриоти", започна по сигнал на БСП. От събраните до момента доказателства се твърди, че през август 2012 г. той заблудил собственик на транспортна фирма, че може да му уреди допълнително четири разрешителни за облекчен международен режим (ЕКМТ/СЕМТ разрешителни).


За услугата Попов поискал 8000 евро, като обяснил, че ще ги даде на конкретни членове на работна група в министерството, от които зависело получаването на разрешителните.

"Настоящето служебно положение на Ангел Попов може да създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на истината, поради служебната йерархична зависимост на част от свидетелите по делото от него", подчертават от прокуратурата.


Ако бъде признат за виновен, той може да влезе в затвора за период от 1 до 6 години.

Преди седмица група граждани се опита да извърши граждански "арест" на Ангел Попов в сградата на транспортното министерство. Част от тях са привърженици на Николай Колев-Босия, който беше в гладна стачка повече от 80 дни с искане за оставката на министър Ивайло Московски.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Почина Жорж Ганчев
Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?
Прокуратурата да публикува и делата на Борисов, Пеевски и Горанов