"Освободете тротоарите!" ще бъде инициатива в полза на децата

© "Безопасни детски площадки"

"Освободете тротоарите!" - под това мото сдружението "Безопасни детски площадки" започва кампания срещу неправомерното паркиране на тротоарите, които са в близост до детски градини, училища и площадки за игра, съобщиха от сдружението.


Кампанията започва днес и ще продължи до 12 октомври, а инициаторите са готови да съдействат на всички, които до този момент не постигат успех в противодействието на този проблем.


На имей адреса safeplaygrounds.sofia@gmail.com и фейсбук страницата на сдружението може да се пускат сигнали и предложения за разрешаването му.

"Ще изпратим предложенията ви с конкретна обосновка и със снимки, предоставени от вас, до районната администрация или в съответната структура на вашата община.", казват организаторите.


Идеята за инициативата се появява след безуспешната борба на "Безопасни детски площадки" с осигуряване на безпрепятстван достъп до 127 ОДЗ "Слънце" в столичния квартал "Стрелбище". Тротоарът, който води до сградата на ул. "Деде Агач", в участъка между номера 40-42, от години се използва за паркинг на живеещите в близката кооперация.

След безуспешните опити за диалог със собствениците на колите и двете страни изпращат сигнали в Столичния инспекторат, но без резултат до този момент. Затова сдружението пуска предложения до район "Триадица" и до Комисията по транспорт и туризъм на Столичния общински съвет - да се поставят колчета до този тротоар.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Почина Жорж Ганчев
Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?
Прокуратурата да публикува и делата на Борисов, Пеевски и Горанов