"Освободете тротоарите!" ще бъде инициатива в полза на децата

© "Безопасни детски площадки"

"Освободете тротоарите!" - под това мото сдружението "Безопасни детски площадки" започва кампания срещу неправомерното паркиране на тротоарите, които са в близост до детски градини, училища и площадки за игра, съобщиха от сдружението.


Кампанията започва днес и ще продължи до 12 октомври, а инициаторите са готови да съдействат на всички, които до този момент не постигат успех в противодействието на този проблем.


На имей адреса safeplaygrounds.sofia@gmail.com и фейсбук страницата на сдружението може да се пускат сигнали и предложения за разрешаването му.

"Ще изпратим предложенията ви с конкретна обосновка и със снимки, предоставени от вас, до районната администрация или в съответната структура на вашата община.", казват организаторите.


Идеята за инициативата се появява след безуспешната борба на "Безопасни детски площадки" с осигуряване на безпрепятстван достъп до 127 ОДЗ "Слънце" в столичния квартал "Стрелбище". Тротоарът, който води до сградата на ул. "Деде Агач", в участъка между номера 40-42, от години се използва за паркинг на живеещите в близката кооперация.

След безуспешните опити за диалог със собствениците на колите и двете страни изпращат сигнали в Столичния инспекторат, но без резултат до този момент. Затова сдружението пуска предложения до район "Триадица" и до Комисията по транспорт и туризъм на Столичния общински съвет - да се поставят колчета до този тротоар.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран