"Телерик академия" започва 65 безплатни школи по програмиране за деца в 15 града

© "Телерик академия"

Безплатната ИТ инициатива на "Телерик академия" за ученици от 1 до 12 клас отвори кандидатстването за учебната 2018-2019 г., съобщиха от академията. Ученици ще се обучават по програмиране и дигитални науки в 65 школи в 15 града в България.


Кандидатстването е отворено до 23 септември през сайта на училищната "Телерик академия". Не се изискват предварителни познания по програмиране. Обученията, които са с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година, се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат. През следващата година те могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.


"Все повече от професиите днес и в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране, или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти", коментира Петър Шарков, ръководител на училищната "Телерик академия".За ученици в 1-3 клас


За най-малките ученици академията в партньорство с CoderDojo Bulgaria организира безплатни работилници по програмиране. Заниманията ще се провеждат от октомври два пъти месечно в обучителния център на "Телерик академия" в София. Регистрацията за участие ще бъде достъпна на сайта на академията в началото на октомври до запълване на свободните места. По време на интерактивните работилници учениците научават как да създават сайтове, компютърни игри и програми с визуалния език за програмиране Scratch.


За ученици в 4-7 клас


Те могат да избират между три програми: "Дигитални науки", "Разработка на игри" и "Алгоритмично програмиране". Обученията има както в София, така и в страната. Кандидатстването вече е отворено и изисква регистрация на сайта на академията и явяване на тест с логически задачи.


За ученици в 8-12 клас


Специализираните за гимназиалните ученици в София и страната програми са по "Дигитални науки" и "Разработка на игри". Кандидатите е необходимо да се регистрират онлайн на сайта на академията и да се явят на входен тест. Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.


Повече информация за програмите, градовете, началните дати и графика на обученията може да бъде намерена на сайта на училищната "Телерик академия".

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Еврокомисията представя днес мониторинга за България при нулев медиен интерес в чужбина
"Демократична България": Борисов се сваля сам
Ръководството на ГЕРБ разпределило задачите, за да се реагира на протестите