"Телерик академия" започва 65 безплатни школи по програмиране за деца в 15 града

© "Телерик академия"

Безплатната ИТ инициатива на "Телерик академия" за ученици от 1 до 12 клас отвори кандидатстването за учебната 2018-2019 г., съобщиха от академията. Ученици ще се обучават по програмиране и дигитални науки в 65 школи в 15 града в България.


Кандидатстването е отворено до 23 септември през сайта на училищната "Телерик академия". Не се изискват предварителни познания по програмиране. Обученията, които са с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година, се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат. През следващата година те могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.


"Все повече от професиите днес и в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране, или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти", коментира Петър Шарков, ръководител на училищната "Телерик академия".

За ученици в 1-3 клас


За най-малките ученици академията в партньорство с CoderDojo Bulgaria организира безплатни работилници по програмиране. Заниманията ще се провеждат от октомври два пъти месечно в обучителния център на "Телерик академия" в София. Регистрацията за участие ще бъде достъпна на сайта на академията в началото на октомври до запълване на свободните места. По време на интерактивните работилници учениците научават как да създават сайтове, компютърни игри и програми с визуалния език за програмиране Scratch.

За ученици в 4-7 клас


Те могат да избират между три програми: "Дигитални науки", "Разработка на игри" и "Алгоритмично програмиране". Обученията има както в София, така и в страната. Кандидатстването вече е отворено и изисква регистрация на сайта на академията и явяване на тест с логически задачи.


За ученици в 8-12 клас


Специализираните за гимназиалните ученици в София и страната програми са по "Дигитални науки" и "Разработка на игри". Кандидатите е необходимо да се регистрират онлайн на сайта на академията и да се явят на входен тест. Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

Повече информация за програмите, градовете, началните дати и графика на обученията може да бъде намерена на сайта на училищната "Телерик академия".

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Жена е открита мъртва в столичния кв. "Младост"
Григор Димитров отново загуби от Надал и изпадна от топ 40
Сауната на терасата на Пламен Георгиев е без документи, установи проверката на общината