Увеличават се разходите за персонал по програмата за опазване на културното наследство

© Георги Кожухаров, Дневник

През 2016г. в пожар изгоряха три от тютюневите складове в Пловдив.

Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерство на културата за 2018 г., с които се увеличават разходите за персонал по бюджетната програма "Опазване на недвижимото културно наследство", съобщи пресцентърът на Министерския съвет. Увеличението е със 150 хил. лв. и е за сметка на разходите за издръжка на централната администрация на ведомството.


Промените имат за цел да повишат ефективността на работата на администрацията на Националния институт за недвижимо културно наследство. Чрез тях трябва да бъде гарантиран и необходимият административен капацитет за изпълнение на дейностите, след като през 2016 г. институтът беше натоварен с нови функции.


С друго постановление на Министерския съвет се изменя Правилникът за устройството и дейността на Националния институт за недвижимо културно наследство. Променя се структурата, като се обособяват две нови дирекции в специализираната администрация на института и се предлага промяна в Класификатора на длъжностите в администрацията, свързана със създаването на позицията "държавен експерт" в Националния институт за недвижимо културно наследство.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Наклонено елипсовидно кръстовище във Варна възмути Камарата на архитектите в България
Комикът Зеленски е новият президент на Украйна (допълнена)
България е съсед на три от "най-нещастните икономики" в света