Петдесет и пет котки на гръцки остров си търсят гледач

© Велко Ангелов, Дневник

Снимката е архивна

Месторабота: идиличен остров с панорамна гледка към Егейско море в "малкия рай" на остров Сирос, част от архипелага Циклади в Югоизточна Гърция. Заплащане: всички разходи са покрити. Настаняване: малка къща със собствена градина с гледка към Егейско море плюс заплата. Работа - грижи за 55 котки – някои млади, други стари, но всички нуждаещи се от много любов и внимание.


Бъдещият гледач трябва да бъде "зрял и истински запален любител на котките" и да знае как да се справи с тях във всяка ситуация", пише в обявата за работа. "От гледна точка на опита, работата е най-подходяща за някой над 45 години, който е отговорен, надежден, честен и със златно сърце", пише "Гардиън".


Когато Джоан Боуел публикувала офертата във "Фейсбук" на 5 август, тя не очаквала да бъде залята от отговори. Необичайното й предложение обаче, наред с привлекателните снимки на приюта, наречен God’s Little People Cat Rescue, светкавично се разпространили в интернет. Боуел търсела някой, който да се грижи за котките, докато тя отсъства.

"Ще имате грижата за 55 котки и ще трябва да ги гледате, храните и да им оказвате медицинска помощ... Ще трябва да заведете котката на ветеринар в случай, че е болна и затова трябва да можете да карате кола", се казва още в обявата. Работното време е приблизително четири часа, като заплатата отразява това, че настаняването е безплатно.


В крайна сметка Боуел получила толкова много съобщения от кандидати, че в неделя вечерта била принудена да публикува забележка, че моли заинтересованите да й "да пишат само ако това да направят живота по-добър за спасените гръцки котки е ваше изгарящо желание".


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Наклонено елипсовидно кръстовище във Варна възмути Камарата на архитектите в България
Комикът Зеленски е новият президент на Украйна (допълнена)
България е съсед на три от "най-нещастните икономики" в света