Ориент - експресът пристига днес в Русе

© Radu Sigheti, Reuters

Легендарният влак "Ориент eкспрес" ще пристигне в Русе днес - 28 август, съобщиха от жп-гарата на БТА.


По разписание влакът, който пътува от Париж до Истанбул, трябва да спре на Централната гара в Русе в 12.55 часа, а 55 минути по-късно да отпътува за Варна.


По време на престоя композицията ще премине граничен контрол, технически преглед и ще бъде заредена с вода.Тренът се състои от 16 вагона с общо тегло 889 тона.


Фотогалерия: Ориент експресът минава през България >


През миналата година луксозният влак, описан от Агата Кристи, премина през Русе на 29 август. Тогава в него пътуваха 99 туристи от различни държави. Цената на най-скъпия еднопосочния билет е 8000 паунда. както първите пътници през 1883 г. пътуващите с влака по маршрута до Истанбул имат еднодневен престой в Будапеща и Букурещ като имат разходка с кораб по Дунав, екскурзия до езерото Балатон, посещават замъка "Пелеш" и курорта Синая.


"Симплън Ориент експрес" е най-утвърдената и разпознаваема марка ретро влакове. Всяка година компанията осъществява поне едно пътуване по класическия маршрут Париж - Истанбул, но има и много други,
по-кратки възможности, свързващи Лондон, Венеция, Париж, Виена, Будапеща, Прага. За 2-3 дневно пътуване цената е 3500 паунда.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Гражданите на Великобритания и ЕС запазват правата си след Брекзит, обяви Мишел Барние
Цитат на деня: Бедността не е грях, когато взимаш 11 хил. лв. заплата
Гумите със зимни характеристики са задължителни от днес