Гърция моли туристите да й помогнат да си събере данъците

© Associated Press

Гръцката приходна администрация призова туристите да се борят със сивата икономика като плащат с банкова карта и изискват касова бележка.


В рамките на кампанията "Apodixi Please" (Касова бележка, моля) плакати с този призив са поставени в магазини, ресторанти, заведения, на плажа и други обществени места, съобщава сайтът за новини за туристическата индустрия на Гърция www.gtp.gr.


В обръщението към туристите се казва, че не е нужно да си носят пари в брой, защото всички търговци с изключение на павилионите и такситата, са длъжни да приемат банкови карти - хотели, ресторанти, магазини, минимаркети, частни клиники и други компании, които предлагат стоки и услуги."Като плащате с карта, помагате за финансовото оздравяване на Гърция, а това ще ни даде възможност да подобрим още повече качеството на услугите, когато дойдете следващия път", уверяват авторите на кампанията.


Освен това туристите трябва да обръщат внимание на атрибутите н касовата бележка - тя трябва да съдържа деветцифрен данъчен номер, името и адреса на фирмата.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Кметът на Стара Загора съди за 5 хил. лева мъж, нарекъл го "смешник" във "Фейсбук"
Противниците на ваксините вече са сред най-големите заплахи пред света, предупреди СЗО
Тиафо прекърши устрема на Григор Димитров в 220-минутна битка