Гърция моли туристите да й помогнат да си събере данъците

© Associated Press

Гръцката приходна администрация призова туристите да се борят със сивата икономика като плащат с банкова карта и изискват касова бележка.


В рамките на кампанията "Apodixi Please" (Касова бележка, моля) плакати с този призив са поставени в магазини, ресторанти, заведения, на плажа и други обществени места, съобщава сайтът за новини за туристическата индустрия на Гърция www.gtp.gr.


В обръщението към туристите се казва, че не е нужно да си носят пари в брой, защото всички търговци с изключение на павилионите и такситата, са длъжни да приемат банкови карти - хотели, ресторанти, магазини, минимаркети, частни клиники и други компании, които предлагат стоки и услуги."Като плащате с карта, помагате за финансовото оздравяване на Гърция, а това ще ни даде възможност да подобрим още повече качеството на услугите, когато дойдете следващия път", уверяват авторите на кампанията.


Освен това туристите трябва да обръщат внимание на атрибутите н касовата бележка - тя трябва да съдържа деветцифрен данъчен номер, името и адреса на фирмата.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Цитат на деня: Бедността не е грях, когато взимаш 11 хил. лв. заплата
Протести? Няма. Никога не е имало. Никога няма да има
Гумите със зимни характеристики са задължителни от днес