Платформата на ДОСТ: Евроатлантизъм, сътрудничество с Турция и задължително изучаване на майчин език
©Капитал

Платформата на ДОСТ: Евроатлантизъм, сътрудничество с Турция и задължително изучаване на майчин език

В проекта на предизборната си платформа "Обединение ДОСТ", в което влизат едноименната партия на Лютви Местан и НПСД на Орхан Исмаилов, предлага "нова демократична конституция на Евроатлантическа България" и "демокрация без сараи". Сред предложенията са още премахване на давността за престъпленията на комунистическия режим, разкъсване на "порочния корупционен модел: политическа власт - корупционни пари" и постигане на енергийна независимост.


"Обединение ДОСТ" предлага задължително изучаване на майчин език в училищата, както и отпадане на "дискриминационната забрана" за ползването му в предизборната кампания.


В частта за външна политика е записано "стратегическо прагматично партньорство с Турция" като страна - членка на НАТО, и стремяща се към членство в ЕС.

Предизборната платформа на "Обединение ДОСТ" може да прочетете тук.

Всичко, което е важно да знаете за:

Всички новини от днес

Още по темата

Още от Дневник

След отхвърлянето на ултиматума: Митрофанова ще иска "безотлагателно" затваряне на руското посолство
Българският план за възстановяване ще бъде намален с 578 млн. евро
Събев поиска от Google и Apple да свалят приложението за таксиметров превоз "Максим"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК