Каракачанов иска да се изчака с оставките на министрите, може шофьорът да е виновен

© Анелия Николова, Дневник

Преди да излязат резултатите от разследването на инцидента край Своге не трябва да се приемат оставките на министрите, каза в парламента вицепремиерът Красимир Каракачанов. "Ако излезе, че грешката е изцяло на шофьора? Все пак става дума за едни министри, които могат да бъдат защитени, ако погледнем тяхната работа. Ако тези оставки бъдат внесени, би следвало те да бъдат подкрепени", каза още Каракачанов.


Както "Дневник" писа, ГЕРБ и партньорите им от "Обединени патриоти" имат нагласата да оставят на поста министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Той подаде оставката си заедно с министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на транспорта Ивайло Московски след катастрофата в Своге, довела до смъртта на 17 души.


"Не се притеснявам. Има ли диалог – значи има и разбирателство. Няма ли нормален диалог, ако всеки реагира както и когато намери за нужно, се получават подобни разминавания", каза Каракачанов на въпрос дали се притеснява, че при преговорите в коалицията за министерските рокади ще трябва да сложи пак синя каска.

"Не ми е работа да туширам никакво напрежение. Гледам да внеса повече спокойствие. Трябва да има диалог не само в малката, но и в голямата коалиция. Редно беше да бъдем информирани за оставките, а не де научаваме за тях от медиите", каза Каракачанов за напрежението между коалиционните му партньори Волен Сидеров ("Атака") и Валери Симеонов (НФСБ) преди коалиционния съвет в петък.


Партията на Симеонов в понеделник излезе с ултиматум, в който се искат реформи в двете коалиции, а в отговор Сидеров заговори за оставка на вицепремиера.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
"Ботев" стигна финала за купата след нов трилър с шест гола срещу ЦСКА
Елена Енева, психолог: Вредно за психиката на детето е да се иска да определи кой от родителите е лош и кой - добър