Валентин Радев е доволен, че на поста го наследява главният секретар на МВР

© Анелия Николова, Дневник

Министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев е доволен, че на мястото му е предложен човек от системата - сегашният главен секретар на ведомството Младен Маринов. В Елхово той коментира номинацията на Маринов, оповестена по-рано от премиера Бойко Борисов.


Валентин Радев подчерта, че не се чувства жертва на обстоятелствата, защото по думите му премиерът е взел правилно решение след трагедията край Своге. "Не съм облекчен. Облекчен съм дотолкова, доколкото е посочен като номиниран Младен Маринов, с когото работим прекрасно, и това е продължение на това, което сме правили", обясни Радев, цитиран от Би Ти Ви.


Според него "държавата е стабилна" и не се очаква да се стигне до предсрочни избори. Той коментира думите на лидера на "Атака" Волен Сидеров за заговор срещу премиера с думите: "Не съм фен на конспирациите, вероятно той има повече информация и не мога да коментирам какво казва един шеф на парламентарна група."

"Аз досега съм работил в професионална среда, сега ще ми се наложи да се сблъскам с политически проблеми, но службата ме е научила да посрещам всякакви трудности. Ще направя всичко, което зависи от мен, за да оправдая доверието на премиера", каза на свой ред Младен Маринов.


В Елхово Валентин Радев и Младен Маринов отличиха служители на "Гранична полиция" за успешната им работа по опазване сигурността на българско-турската граница.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Наклонено елипсовидно кръстовище във Варна възмути Камарата на архитектите в България
Комикът Зеленски е новият президент на Украйна (допълнена)
България е съсед на три от "най-нещастните икономики" в света