Валери Симеонов за предложения за вътрешен министър: Малко е млад за тази работа

© Георги Кожухаров, Дневник

Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред БНТ, че партията му Национален фронт за спасение на България (НФСБ) няма да подкрепи при гласуването оставките на тримата министри Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. Въпреки това депутатите му ще дадат своя глас за назначаването на Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев за техни заместници.


"Аврамова слабо я познавам. За Манолев имам добро мнение. Младен Маринов е малко млад за тази работа", беше първият коментар на Симеонов за предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за министри.


Маринов е роден през 1971 г. Завършил е Академията на МВР през 1991 г. и веднага след това постъпва на работа в структурите на министерството. Шест години по-късно заема и първата си офицерска длъжност в отдел "Охранителна полиция" - СДВР.

Симеонов за пореден път защити тримата напускащи министри. Според него не може "при всеки митинг с 50 човека или автомобилна катастрофа да се поема политическа отговорност". Той попита защо никой досега не се е оплакал от работата на Московски, въпреки че той има три мандата на поста. Водещият на предаването "Още от деня" Поли Златарева обаче му припомни гладната стачка на Николай Колев-Босия, който настояваше за оставката именно на Московски.


"Николай Колев показа желязно здраве и издържа 80 дни на гладна стачка, въпреки че нормалната норма за такова нещо е около 40 дни. Той е уникален феномен и трябва да бъде вписан в рекордите на Гинес", заяви Симеонов, след което уточни, че разговорът трябва да е малко по-сериозен.

Вицепремиерът допълни, че все още стои зад думите си, че автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души и това доведе до министерските оставки, е предизвикана заради човешка грешка. "Шофьорът е гледал в друга посока, разговарял е с пътник по това време. Разбира се, трябва да излезе окончателната експертиза и чак тогава ще може да се каже коя е причината за катастрофата", каза още той.


По думите му утре има коалиционен съвет на "Обединени патриоти", на който ще се обсъждат "мъничките проблеми" между трите партии. Според него "нещата в парламентарната група не са много добре" и трябвало да се оправят. Той не изключи възможността на следващия коалиционен съвет на управляващите, който е в понеделник, да се обсъждат нови оставки в кабинета.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран