Волен Сидеров остава председател на групата на "Обединени патриоти" в парламента

© Георги Кожухаров, Дневник

Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров след коалиционния съвет в понеделник

Волен Сидеров остава председател на парламентарната рупа на "Обединени патриоти". Това се разбира от лаконично прессъобщение за проведено заседание на политическия съвет (ПС) на "Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО".


"Взе се решение, че ПС одобрява и подкрепя дейността на председателя и ръководството на парламентарната група на ОП, както и на представителите на коалицията – членове на Министерския съвет. Коалиция "Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО" подкрепя управленската програма и счита, че от нейното изпълнение зависи пълният мандат на правителството", гласи съобщението.


Преди седмица от НФСБ поискаха групата да се ръководи колективно от представители и на трите партии - НФСБ, ВМРО и "Атака". Да се промени начинът на управление в голямата коалиция с ГЕРБ и в "Обединени патриоти", поискаха още от партията на Валери Симеонов, като в противен случай политическата формация заплаши да обсъди напускане на коалициите. От НФСБ протестираха и срещу освобождаването на тримата министри - Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев, което според тях е в нарушение на коалиционното споразумение с ГЕРБ, в което се изисква "предварително съгласуване с коалиционния партньор". Волен Сидеров пък намекна, че Симеонов трябва да подаде оставката си. Оставките бяха обсъдени и одобрени на коалиционен съвет с участието на премиера Бойко Борисов, който обеща да разговаря по-често с партньорите си.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Жена е открита мъртва в столичния кв. "Младост"
Григор Димитров отново загуби от Надал и изпадна от топ 40
Макрон смята да закрие едно от най-престижните висши училища, завършено и от него