Българска платформа за онлайн обучения – стартрира съвместен проект с най-големия руски телеком – МТС

Още едно постижение за българското онлайн образование и сътрудничеството му с бизнеса. След успешното стартиране на българския пазар www.daskal.eu , навлезе в Германия и САЩ и реши да стъпи и на руския пазар.


В началото на май, платформата за онлайн обучения бе приета в корпоративната акселераторска програма на най-големия руски телеком – МТС с дружества в Украйна, Беларус, Армения, Туркменистан, Узбекистан и Индия.


По този начин изцяло българската платформа за онлайн обучения навлезе и на руския пазар, чрез регистриране на руския сайт.


След успешно завършване на акселераторската програма и в конкуренция с още над 230 стартъп компании ( от най-различни сфери) българската платформа е една от седемте избрани от МТС. Следва четири месечен пилотен проект за виртуално училище в Русия съвместно с МТСDaskal.eu стартира в началото на 2016 година като платформа за онлайн частни уроци и вече има над 1500 регистрирани преподаватели. През последните две години екипът работи много по развитието на платформата и тя се превърна в едно истинско виртуално училище, което е бъдещето в образованието. Същата теза за виртуалните училища поддържа и проф. Клейтен Кристенсен от Харвард, автор на Investor’s dillema, който предвижда, че до 10-15 години около 50% от Американските колежи ще затворят своите физически кампуси.


"Новината за успешното зашършане на акселераторската програма е голям успех за "стартъп" компанията ни, защото успяхме да пробием на голям чужд пазар като Русия. Екипът ни се надява успешно да приключи пилота с MTС да ползва този модел на работа с големи компании , които имат интерес към инвестиции в образованието, както в другите държави, така и в България." - сподели един от създателите на daskal.eu, Калоян Кирилов.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Жена е открита мъртва в столичния кв. "Младост"
Григор Димитров отново загуби от Надал и изпадна от топ 40
Сауната на терасата на Пламен Георгиев е без документи, установи проверката на общината