Huawei отбелязва 10 милиона продадени бройки от серията Huawei P20 Pro и Huawei P20 в глобален мащаб

© Huawei

Huawei P20 Pro

В рамките на световното изложение IFA 2018, Ричард Ю, президент на Huawei Consumer Business Group (CBG), обяви, че компанията отчита 10 милиона продадени бройки от Huawei P20 Pro и Huawei P20 само през първите 5 месеца на 2018, давайки възможност на фотолюбителите в световен мащаб да правят зашеметяващи снимки със смартфоните си. Това забележително постижение е доказателство за доверието на потребителите към Huawei и иновативната технология, която компанията разработва съвместно с Leica за фокусираните върху фотографията флагмански устройства.


© Huawei

Huawei P20


Последните флагмански модели на Huawei се продават изключително добре както на ключови пазари като Китай и Западна Европа, така и в България, където те се представят значително по-добре от предшествениците си. В България, продажбите на Huawei устройства в премиум сегмента бележат ръст от 300% спрямо същия период на 2017 година, и този впечатляващ успех се дължи основно на моделите P20 и P20 Pro.


"Поласкани сме от начина, по който потребителите по света приемат нашите флагмани. Преминавайки 10–милионна граница, ние си поставяме нови цели, но и възприемаме това като символ на насърчаване, който ще ни мотивира да продължаваме да правим това, което правим най-добре – предоставянето на най-новите мобилни технологии на все повече потребители по света", сподели Кевин Хо, президент на Handset Business, Huawei Consumer Business Group.


© Huawei


Huawei P20 Pro и Huawei P20 бяха първите две устройства, получили финален трицифрен резултат от DxOMark, престижна бенчмарк платформа за мобилна фотография, която е популярна със своите анализи и cpaвнeния чрез практически тестове на ĸaмepитe нa paзлични cмapтфoни. Дори днес, 5 месеца след премиерата си, Huawei P20 Pro остава на върха на класацията на DxOMark Mobile със 109 точки, с цели 6 точки преднина пред втория в подреждането. Революционната тройна камера Leica, Master AI и иновативната технология на Huawei AI Image Stabilization (AIS), с помощта на която основната камера прави висококачествени снимки дори при ниско осветление и без статив, серията Huawei P20 прави професионалната фотография достъпна за всеки, дори за начинаещи, които имат малък опит във фотографията.


Миналия месец Huawei P20 Pro бе обявен за "Най-добър смартфон за 2018 - 2019" и от Експертната асоциация за образ и звук (EISA), според която той е "най-добре разработеният, иновативен и технически усъвършенстван смартфон досега".


------------------------------------


Huawei Consumer Business Group
Продуктите и услугите на Huawei се предлагат в повече от 170 страни и са използвани от 1/3 от световното население, правейки Huawei третият най-голям доставчик на мобилна техника в света за 2017. Компанията разполага с 16 изследователски центъра на територията на САЩ, Германия, Финландия, Швеция, Русия, Индия и Китай. "Huawei Consumer Business Group" е едно от трите бизнес звена на бранда и осъществява дейност в областта на мобилните телефони, компютрите и таблетите, преносимите и софтуерните устройства и др. Глобалната мрежа на Huawei е изградена на основата на над 20-годишен опит в телекомуникационната индустрия, като нейната цел е да предоставя най-актуалните технологични иновации на потребителите по света.


За повече информация посетете: consumer.huawei.com/bg


За най-актуалната информация, свързана с Huawei Consumer Business Group България, последвайте ни във:
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Горещи теми

Още от Дневник

Наклонено елипсовидно кръстовище във Варна възмути Камарата на архитектите в България
Комикът Зеленски е новият президент на Украйна (допълнена)
България е съсед на три от "най-нещастните икономики" в света