Видео: Артистът Иво Димчев впечатли съдиите в британския X Factor


Българският артист Иво Димчев премина първия кръг на британския X Factor, впечатлявайки трима от четиримата съдии с изпълнението си.


Димчев се представи като Айво, "съвременен хореограф, който случайно открил, че умее и да пише песни". "В тялото ми има много музика, която просто чака да излезе и да бъде споделена със света", каза той.

Продуцентът Саймън Кауъл намери "нещо пленително" в изпълнението му, а певецът Роби Уилямс заяви, че не могъл да отмести поглед от него.


Иво Димчев е пърформънс артист, който използва за авторските си спектакли актьорска игра, танц, музика, пеене, физически театър, но най-вече метаморфозите на своето тяло като манифест на сценична свобода.

© Иво Димчев

В кариерата си има близо 30 спектакъла, представени на различни места в Европа, Северна и Южна Америка. Носител е на редица международни награди и признания, като най-награждаваният му спектакъл е Lili Handel. По света той изнася и майсторски класове пред студенти по изкуства. През 2016 година в България Иво Димчев получи наградата "Икар" за танц и пърформънс със своя "Опервил", поставен в театър "Азярян" в НДК.


Често ангажира и публиката активно да участва в проектите му. В P Project например Иво изпява мигновено поезията, създавана по време на спектакъла от случайни участници, или пък плаща на други такива да изпълняват сценични задачи - от танц до целувка или дори секс с непознат. В проекта "Facebook театър" актьорите на сцената изпълняват задачи и играят по текстове, създавани на момента от публиката пред тях - на живо във "Фейсбук". През 2014 г. Иво организира и изложбата "Асамблея на срама" в движеното от него тогава алтернативно пространство за свободно изкуство - МОЗЕЙ. В момента Иво Димчев подготвя студиен албум с авторски песни, чиято премиера е насрочена за 12 август във "Фолкстеатър" във Виена.

Още по темата


Изпращане на видео

Последни

"Обединените патриоти" написаха законопроект за трюфелите
Григор Димитров среща чилиец в много важен мач
Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)

Още от Дневник

"Ботев" стигна финала за купата след нов трилър с шест гола срещу ЦСКА
Елена Енева, психолог: Вредно за психиката на детето е да се иска да определи кой от родителите е лош и кой - добър
За 17 евродепутатски места се борят 318 българи: политици, русофил и модел