"КвАРТал фестивал" ще затвори центъра на София през уикенда

Снимка: колектив "квАРТал"

На 15 и 16 септември от 11 до 18 ч. за движение ще бъдат затворени улиците "Цар Симеон", "Екзарх Йосиф" и "Искър" в частта им между ул. "Раковска" и бул. "Мария Луиза", както и улиците "Триадица" и "Сердика" в частта около Министерския съвет. Това съобщиха от творчески колектив "квАРТал", които са организатори на едноименния фестивал.


Произведение на Насимо. Снимка: колектив "квАРТал"

На изброените улици ще бъдат отворени ателиета, работилници, студиа, кино, барове, ресторанти, а паркингът на софийските Централни хали от страната на ул. "Пиротска" ще се превърне в сцена на платформата kvARTal LIVE, на която ще се изявяват български музиканти.


В Дома на киното ще се проведе и двудневната открита беседа "Архитектурни диалози: квАРТал", която цели да насочи общественото внимание към района на София, в който се провежда фестивалът. Откриването му ще бъде с парти в SOHO от 19.30 часа, което ще се пренесе Cush.BAR.По време на фестивала и във връзка с Европейската година на културното наследство художникът Насимо (Станислав Трифонов ) ще изрисува фасада на сграда а ул. ‘’Бачо Киро’’ 29. Произведението на артиста е подарък от представителството на Европейската комисия в България, което тази година е основен партньор на фестивала.

Освен артистичната акция на Насимо една от фасадите на пожарната на къстовището ул. "Раковска" и ул. "Искър" също ще бъде преобразена от графити майсторите от "140 идеи".

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран