Движението по бул. "Христофор Колумб" се пуска в понеделник, ремонтът на "Графа" се бави

© Надежда Чипева, Капитал

Снимката е архивна.

Цялостно движението по бул. "Христофор Колумб" ще бъде отворено в понеделник, съобщи пред журналисти зам.-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев, цитиран от агенция "Фокус". Той допълни, че във вторник започва ремонтът на Източната тангента в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до кв. "Христо Ботев". Докато върви ремонтът пътят ще е затворен.


"Гаранционният срок на ремонта на бул. "Христофор Колумб" е 5 години. На практика изграждаме изцяло нов булевард, правим тротоари и осветление, които изобщо ги нямаше. Строителят има ангажимент, ако нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи пълната отговорност за това", обяви Крусев.


Заместник-кметът обобщи, че в момента върви асфалтирането на бул. "България", продължават и ремонтите по бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Арсеналски". Целта е преди първият учебен ден за приключат всички мащабни ремонти.Валежите забавили ремонтът на "Граф Игнатиев"


"Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" ще приключи евентуално в края на октомври. Казвам евентуално поради факта, че в началото на предния месец имаше много валежи, които до известна степен възпрепятстваха дейностите", каза Крусев. Той допълни, че строителите правят всичко възможно да наваксат, но е рано да се каже дали ще успеят.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Кметът на Стара Загора съди за 5 хил. лева мъж, нарекъл го "смешник" във "Фейсбук"
Противниците на ваксините вече са сред най-големите заплахи пред света, предупреди СЗО
Тиафо прекърши устрема на Григор Димитров в 220-минутна битка