Движението по бул. "Христофор Колумб" се пуска в понеделник, ремонтът на "Графа" се бави

© Надежда Чипева, Капитал

Снимката е архивна.

Цялостно движението по бул. "Христофор Колумб" ще бъде отворено в понеделник, съобщи пред журналисти зам.-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев, цитиран от агенция "Фокус". Той допълни, че във вторник започва ремонтът на Източната тангента в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до кв. "Христо Ботев". Докато върви ремонтът пътят ще е затворен.


"Гаранционният срок на ремонта на бул. "Христофор Колумб" е 5 години. На практика изграждаме изцяло нов булевард, правим тротоари и осветление, които изобщо ги нямаше. Строителят има ангажимент, ако нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи пълната отговорност за това", обяви Крусев.


Заместник-кметът обобщи, че в момента върви асфалтирането на бул. "България", продължават и ремонтите по бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Арсеналски". Целта е преди първият учебен ден за приключат всички мащабни ремонти.

Валежите забавили ремонтът на "Граф Игнатиев"


"Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" ще приключи евентуално в края на октомври. Казвам евентуално поради факта, че в началото на предния месец имаше много валежи, които до известна степен възпрепятстваха дейностите", каза Крусев. Той допълни, че строителите правят всичко възможно да наваксат, но е рано да се каже дали ще успеят.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран