Двете ленти на пътя за Рилския манастир ще бъдат отворени до 50 дни

© Анелия Николова, Дневник

Двете ленти на пътя за Рилския манастир могат да бъдат отворени след до 50 дни, ако всички работи по обезопасяването на ската вървят по график. Това увери днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който инспектира срутището по пътя до манастира, съобщи Радио "Фокус" – Пирин.


На 14 юни паднали камъни затвориха изцяло пътя към Рилския манастир за няколко часа. На това място проблеми има от месеци, като се ползваше едната лента.

От понеделник започват дейностите по укрепване скатовете край пътя. Те включват изсичане на дървета, обрушването на скали и поставянето на мрежи. Поетапно ще бъде затварян пътят в делничните дни, като "прозорците" за пропускане на автомобили ще бъдат съобразени с трафика в района. Нанков уточни, че това са краткосрочните мерки, които ще бъдат предприети за разрешаване на проблема.


"В момента се готви цялостен инвестиционен проект, с който ще се укрепи трайно целия скат. Как ще стане това и колко ще струва предстои да се реши, но през следващата година би трябвало да започне работата, добави министър Нанков.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Наклонено елипсовидно кръстовище във Варна възмути Камарата на архитектите в България
Комикът Зеленски е новият президент на Украйна (допълнена)
България е съсед на три от "най-нещастните икономики" в света