Бъдещето на кросоувърите на "Опел" дебютира в Париж

© Опел

"Опел" намеква как ще изглеждат бъдещите кросоувъри на марката с нови концептуален автомобил. "Джи Ти Екс Експериментал" (GT X Experimental) вероятно ще дебютира пред широката публика на автосалона в Париж през есента.


Разпространените снимки разкриват компактен кросоувър с визия на купе, за който се казва, че е с електрическо задвижване. Автомобилът е с дължина от 4.06 метра и междуосие 2.63 м.


© Опел

Кросоувърът е създаден на базата на лека архитектура, която използва 17-цолови джанти. В салона акцентът е върху изчистеността, като един общ екран показва, че множеството дисплеи, бутони и контролни елементи от днешните автомобили могат да бъдат елиминирани. Вентилационните отвори са скрити зад екрани. В салона има четири седалки.

© Опел


Името на "Джи Ти Екс Експериментал" е реминисценция на пионерния концептуален автомобил на "Опел" "Експрименетъл Джи Ти" (Experimental GT) от 1965 година. Той е първият концептуален автомобил, създаден някога от автомобилен производител в Европа.


Допълнението "Екс" (X) изразява плановете на "Опел" да развива гамата си от SUV модели. Плановете на компанията са през 2021 година 40% от всички автомобили в марката да са в този сегмент.

© Опел


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Наклонено елипсовидно кръстовище във Варна възмути Камарата на архитектите в България
Комикът Зеленски е новият президент на Украйна (допълнена)
България е съсед на три от "най-нещастните икономики" в света