"Грейт Уол" лансира своя марка за електромобили и хибриди

Китайският автомобилен гигант "Грейт Уол Мотърс" представи официално нова своя марка, под която ще бъдат пускани модели, задвижвани от алтернативни горива. "Ора" става четвъртият бранд под шапката на концерна.


Името на новата марка е вдъхновено от името на швейцарския математик и физик Ойлер и е формирано от първите букви на английските думи "отворен" (Open), надежден (Reliable), алтернативен (Alternative). Брандът ще се фокусира върху разработката и серийното производство на автомобили с алтернативно задвижване, в това число и такива, задвижвани с водородна клетка.


По време на представянето вицепрезидентът на "Грейт Уол Мотърс" и изпълнителен директор на "Ора" Нин Шу обяви, че зад създаването на марката стоят десет години проучвания и разработки в специално създаден за целта център. "За нас беше приоритетно да разработим автомобили, които да предлагат истинска екологична алтернатива, а не просто да заменим конвенционалните горива с електричество. Искахме и работихме, за да предложим устойчиво и дългосрочно решение в името на човешкото здраве и околната среда", допълни Шу.


Амбициите на "Грейт Уол Мотърс" са да предлага компактни модели с максимално обширно вътрешно пространство и всички най-съвременни системи за безопасност. На база на вече разработената платформа ще бъдат пуснати три модела - iQ, R1 и R2.


Първият модел ще е изцяло електрически компактен кросоувър с пробег до 360 км. R-сериите също са изцяло електрически, като при тях е обърнато огромно внимание на свързаността.

Бъдещите планове на "Грейт Уол Мотърс" предвиждат разработването на 4 нови платформи за производство на автомобили с три типа задвижвания – електрическо, хибридно и на водород. Очакванията са първият модел на водород да представен преди зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран