Пилотът, който шокира мотоциклетния свят, прекрати кариерата си

© Associated Press

Пилотът, който хвана спирачките на свой съперник при скорост над 200 км/ч, прекрати кариерата си. Италианецът Романо Фенати обяви, че се оттегля завинаги от мотоциклетните спортове, след като шокира всички с опасното си поведение по време на Гран при на Сан Марино в Moto2.


Фенати беше дисквалифициран от състезанието, а след това уволнен от отбора си "Маринели снайперс". Тимът, за който италианецът трябваше да кара от следващия сезон - "Агуста", прекрати предварителния им контракт. Пилотът получи и забрана да се състезава в два старта.


"Приключих с мотоциклетния свят. Повече няма да се върна. Сгреших, вярно е. Извинявам се на всички", каза Фенати пред La Republicca. 22-годишният италианец определи действията си като позорни. И допълни, че не е имал никакво намерение да нарани сънародника си Стефано Мандзи.

Той заяви, че е искал да накара своя съотборник да се успокои, тъй като е карал много агресивно и опасно. "Искате ли да видите каската и кожите ми. Имат дълга черна лента от гумата на Мандзи. Той ме атакува три пъти и също можеше да ме убие, както казвате вие. Последния път, когато го направи, беше 500 метра преди (инцидента). Казах си: "Сега ще направя същото и ще видиш колко е гадно и може би най-накрая ще разбереш какво е", обясни Фенати.


Фенати караше своя първи сезон в Moto2, след като миналия сезон завърши втори в крайното класиране в шестия си сезон в Moto3.

Той обяви, че сега планира да се върне към училището и да завърши последната година от образованието си.


Попитан дали някога би се върнал към състезанията, Фенати заяви: "В момента бих казал не. Не искам никога повече да се състезавам. Но не знам какво ще се случи след пет години."

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Наклонено елипсовидно кръстовище във Варна възмути Камарата на архитектите в България
Комикът Зеленски е новият президент на Украйна (допълнена)
България е съсед на три от "най-нещастните икономики" в света