Илиана Раева: Нищо страшно не е станало, да гледаме по-оптимистично

© LAP.bg

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева остана много доволна от представянето на българските състезателки в индивидуалните финали на обръч и топка и призова за повече оптимизъм.


Боряна Калейн беше на крачка от бронзовия медал на обръч, като се класира четвърта. Катрин Тасева записа седмо и осмо място в двата финала, а Невяна Владинова завърши седма на топка.


"Много ви моля никакви драми да не правите. Нищо толкова страшно не е станало. Казах на момичетата да си вдигнат главите, че направиха огромен скок в своето развитие и че трябва да се радват на това, което показват и могат", каза Раева.

По думите й при "безгрешна игра всяка от тях може да вземе медал". "За целта трябва да изпълнят всичко, което е заложено в съчетанията им. Но това е едно добро представяне. Малко по-оптимистично гледайте", каза още президентът на федерацията.


Фотогалерия: Откриването на световното първенство по художествена гимнастика >

"Тези момичета, и трите, направиха изключителен възход през последната година и печелеха медали от големи състезания. От тях на световно медал има единствено Неви. Видяхте една невероятна конкуренция и много силна игра на медалистите. Може би това, че момичетата видяха, че могат да печелят медали, че е световно първенство
и че е в България, в крайна сметка оказа своето влияние за тяхното вълнение", коментира Раева.


За момента България заема второ място в отборното класиране, като отстъпва единствено на големите фаворитки от Русия. "От 15 години не сме имали такова нещо. Много вярвам на тези момичета и се гордея с тях. На Боряна й трябва рутина, на другите две - малко повече самочувствие", обобщи Раева.


Световното първенство продължава днес и утре с квалификациите и финалите на лента и бухалки. В петък е финалът в индивидуални многобой, а през уикенда са състезанията при ансамблите.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Елена Енева, психолог: Вредно за психиката на детето е да се иска да определи кой от родителите е лош и кой - добър
"Ботев" стигна финала за купата след нов трилър с шест гола срещу ЦСКА