Близо 220 км ще изминат участниците в ултраобиколка на Софийското поле през уикенда

© ski.bg

© ski.bg

За първа година ултрасъстезанието по планинското бягане и колоездене "Софийски манастири" ще се проведе в три етапа. Надпреварата, която прави пълна обиколка на Софийското поле, е с дължина 218 км с обща положителна денивелация 5850 метра.


Събитието, което се провежда за трети път, ще се състои през уикенда от 14 до 16 септември. Маршрутът минава покрай 25 манастира и последователно през шест планини – Люлин, Витоша, Плана, Лозенска, Средна гора и Стара планина.


В средата на август ултрамаратонецът Андрей Гридин измина трасето за два дни. Бягането му имаше за цел да привлече вниманието към събитието.

"Софийски манастири" е част от "София 2018 – Европейска столица на спорта", като идеята е да се рекламира спортът чрез изкуството, историята и националните ценности, като начин за провокиране на амбицията за себедоказване и като основен мотиватор и двигател за спортното ежедневие на всеки, посочват организаторите.


Събитието се проведе за пръв път през 2016 г., като тогава състезанието беше в един ден. Всяка следваща година организаторите добавят по един етап към общия маршрут.

Срокът за регистрацията изтече, но желаещите все още имат възможност да се запишат. "За целта трябва да изпратите имейл на организаторите на адрес office@marathon.bg, в който да напишете вашето име, възрастова група, телефон за контакт и да отбележите точно в кои от етапите и дистанциите на състезанието "Софийски манастири" 2018 желаете да участвате", поясниха организаторите.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Почина Жорж Ганчев
Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?
Прокуратурата да публикува и делата на Борисов, Пеевски и Горанов