Борисов е обещал подкрепа за разширението на базата по художествена гимнастика

© Министерският съвет

Премиерът се срещна с председателя на Международната федерация по художествена гимнастика Моринари Ватанабе

Министър-председателят Бойко Борисов е поел ангажимент правителството да финансира разширението на базата на националния отбор по художествена гимнастика. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев след срещата между премиера и председателя на Международната федерация по художествена гимнастика Моринари Ватанабе.


"Първо трябва да си подготвим домашното с това да видим колко средства ще са необходими. Не можем да коментираме преди да е даден проектът. Първо трябва да получим по процедура проект от федерацията", каза Кралев.


На срещата Борисов и Ватанабе са обсъдили усилията на правителството за подпомагане на българския спорт, предаде правителствената пресслужба. Премиерът отново е изтъкнал, че държавата е вложила 350 милиона лева за изграждането на спортна инфраструктура в последните години.

"В София нямаше зала. Другата седмица трябва да стане готов "Зимният дворец", който ремонтирахме. Построихме "Арена Армеец", обновихме зала "Фестивална", коментира Борисов. Министър-председателят е посочил като добри примери за усилията на правителството в българския спорт построяването на многофункционалните зали в Русе, Пловдив, Ботевград, Сливница, Шумен и други.


Според президента на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева националната база "има крещяща нужда от разширение". Гимнастичките използват за подготовка спортната база "Раковски".

"Г-н Борисов изрази своето желание да продължим да работим и да ни помага, а от наша страна, аз като представител на най-успешния спорт в България в последните години, поемам ангажимент да работим така, че да продължим да радваме милионите почитатели на българската художествена гимнастика не само в България, а и по света", каза Раева.


Преди ден Борисов заговори, че държавата да даде "стотина милиона за едно кокетно стадионче", ако футболистите се представят добре.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Почина Жорж Ганчев
Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?
Прокуратурата да публикува и делата на Борисов, Пеевски и Горанов