Голмайсторът на Русия от световното е разследван за антидопингово нарушение

© Reuters

Руският футболен национал Денис Черишев е разследван за нарушаване на антидопинговите правила. Голмайсторът на "сборная" от световното първенство това лято е станал обект на разследване на испанската антидопингова агенция.


Организацията обяви, че се е самосезирала след изказване на бащата му в руски медии, че футболистът на "Васленсия" е прибегнал до инжекция при лечение от контузия.


"Можем да потвърдим, че започнахме разследване, за да научим повече информация по случая", каза говорител на Испанската агенция за опазване на здравето в спорта (AEPSAD), която е отговорна за борбата с допинга в страната.

От организацията посочиха, че получават съдействието на Руската антидопингова агенция, както и че държат в течение Световната антидопингова агенция (WADA).


Черишев, който вкара четири гола на световното, вече отрече да е ползвал забранени вещества.

В основата на разследването са думите на Дмитрий Черишев, баща на играча, който по време на мондиала заявил в интервю, че синът му е ползвал хормона на растежа в стремежа да се възстанови от травма. В навечерието на осминафинала с Испания футболистът каза: "Никога не съм ползвал забранени вещества."


Руският футболен съюз обясни тогава, че лечението е включило разрешена инжекция, а журналистът погрешно е интерпретирал думите на Дмитрий Черишев.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран