Германските пилоти на "Райънер" започват нова 24-часова стачка

© Reuters

Германските пилоти на "Райънер" (Ryanair) стачкуват днес, като протестът ще засегне всички полети, излитащи от страната до четвъртък рано сутринта. От ръководството на авиокомпанията уточниха, че става въпрос за 150 полета. От летище "София" обявиха, че стачката засяга само два полета - от Берлин до София, кацащ в 18 часа, и от София до Берлин, който по разписание трябваше да излети в 18.45 часа.


"Въпреки че стачката в началото на август изпрати ясен сигнал, преговорите все още са в застой", коментира преговарящият от страна на профсъюза VC ( Vereinigung Cockpit) Инголф Шумахер.


Миналия месец пилоти от пет европейски държави стачкуваха срещу ирландската компания, променяйки разписанието за транспорта на около 55 000 пътуващи в пика на летния сезон. Очаква се протестите да продължат, след като седем профсъюза на кабинния екипаж от пет държави заплашиха миналата седмица да стачкуват и през септември, освен ако условията им на труд не се подобрят.

"Вече предложихме местни договори и по-високи заплати, така че няма оправдание за по-нататъшни прекъсвания. Призоваваме германските ни пилоти да работят тази сряда", гласеше изявлението на "Райънер".

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Елена Енева, психолог: Вредно за психиката на детето е да се иска да определи кой от родителите е лош и кой - добър
"Ботев" стигна финала за купата след нов трилър с шест гола срещу ЦСКА