"Епъл" представя днес новите модели iPhone и четвъртото поколение на смарт часовника си

© Beck Diefenbach, Reuters

Отново е септември и технологичният свят е вперил очи към "Епъл" (Apple). Традиционно за този период от годината компанията представя новите си модели телефони iPhone, както и други продукти, върху които са работили инженерите ѝ.


Първата в историята на борсите фирма с пазарна капитализация над 1 трилион долара организира днес специално събитие в офисите си в Калифорния, в което участие ще вземе изпълнителният директор на компанията Тим Кук. Очаква се на него да бъдат представени три нови модела iPhone, преработен вариант на iPad Pro, смарт часовник Apple Watch с по-голям дисплей и нов лаптоп, който ще е сравнително по-евтин от останалите модели на "Епъл".


Очакванията на феновете за чисто нов модел смартфон най-вероятно обаче няма да се сбъднат, прогнозира "Блумбърг". Вместо iPhone 11 на пазара ще се появят два модела iPhone 10S. Те ще са с различна големина на екрана, като ще са обособени в моделите iPhone 10S Plus и iPhone 10S Max.

По първоначални данни "Епъл" ще добави някои новости в характеристиките им като нови материали за корпуса на телефона, нови цветове, по-бързи процесори и начини за пестене на енергия. Камерите също трябва да са подобрени, за да отговарят на конкуренцията на новите модели на Huawei.


Третият нов смартфон, който компанията ще пусне на пазара, е iPhone 10C, който ще е по-евтин. Той ще се различава от iPhone 10 по дисплея, който ще е LED, а не OLED. Експерти предполагат, че цената на този модел ще е между 700 и 750 долара.

На събитието днес трябва да бъде представено и четвъртото поколение на смарт часовника Apple Watch. Неговият екран ще е значително по-широк. Нов модел лаптоп би трябвало също да бъде представен. Той ще бъде в по-евтиния ценови сегмент.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще тръгне до края на годината, обяви Фандъкова
Съдът обяви сегашния временен кмет на "Младост" за незаконно избран