"Епъл" представя днес новите модели iPhone и четвъртото поколение на смарт часовника си

© Beck Diefenbach, Reuters

Отново е септември и технологичният свят е вперил очи към "Епъл" (Apple). Традиционно за този период от годината компанията представя новите си модели телефони iPhone, както и други продукти, върху които са работили инженерите ѝ.


Първата в историята на борсите фирма с пазарна капитализация над 1 трилион долара организира днес специално събитие в офисите си в Калифорния, в което участие ще вземе изпълнителният директор на компанията Тим Кук. Очаква се на него да бъдат представени три нови модела iPhone, преработен вариант на iPad Pro, смарт часовник Apple Watch с по-голям дисплей и нов лаптоп, който ще е сравнително по-евтин от останалите модели на "Епъл".


Очакванията на феновете за чисто нов модел смартфон най-вероятно обаче няма да се сбъднат, прогнозира "Блумбърг". Вместо iPhone 11 на пазара ще се появят два модела iPhone 10S. Те ще са с различна големина на екрана, като ще са обособени в моделите iPhone 10S Plus и iPhone 10S Max.

По първоначални данни "Епъл" ще добави някои новости в характеристиките им като нови материали за корпуса на телефона, нови цветове, по-бързи процесори и начини за пестене на енергия. Камерите също трябва да са подобрени, за да отговарят на конкуренцията на новите модели на Huawei.


Третият нов смартфон, който компанията ще пусне на пазара, е iPhone 10C, който ще е по-евтин. Той ще се различава от iPhone 10 по дисплея, който ще е LED, а не OLED. Експерти предполагат, че цената на този модел ще е между 700 и 750 долара.

На събитието днес трябва да бъде представено и четвъртото поколение на смарт часовника Apple Watch. Неговият екран ще е значително по-широк. Нов модел лаптоп би трябвало също да бъде представен. Той ще бъде в по-евтиния ценови сегмент.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Почина Жорж Ганчев
Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?
Прокуратурата да публикува и делата на Борисов, Пеевски и Горанов