Ананиев разпореди проверки в сливенската болница след случая с починалата родилка

© Цветелина Белутова, Капитал

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди проверки в болница "Д-р Иван Селимински" в Сливен, където почина 33-годишна родилка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.


Екип на Районната здравна инспекция е в болницата. Днес там започват проверка и експерти от Изпълнителна агенция "Медицински одит".


Мнението на експерти за метода за раждане "Кристелер", при който не се изчаква бебето да се придвижи естествено, а се насилва навън от лекарите, четете тук.Ръководството на Българския лекарски съюз припомня, че медицинската професия, особено родилните грижи, е дейност с повишен риск от усложнения в лечебно-диагностичния процес и не всеки проблем в този ракурс се обусловя от некомпетентност или грешка на медицинско лице, се казва в разпространена до медиите позиция.


"За установяване на нарушения се налага щателна проверка и разследване от компетентни органи – съдебно-медицински лица, Прокуратура, следствие към МВР, етичната комисия на Българския лекарски съюз, борд по акушерство и гинекология и т.н., за което се изисква необходим ресурс от време за уточняване на обективни и субективни обстоятелствата около съответния инцидент", се казва в съобщението.


Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Кметът на Стара Загора съди за 5 хил. лева мъж, нарекъл го "смешник" във "Фейсбук"
Противниците на ваксините вече са сред най-големите заплахи пред света, предупреди СЗО
Тиафо прекърши устрема на Григор Димитров в 220-минутна битка