Директорът на агенцията по трансплантации подаде наново оставка

© ИАТ

Марияна Симеонова

Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Марияна Симеонова е депозирала оставката си пред здравния министър като е обявила лични причини, свързани с професионалното й развитие, съобщи пресцентърът на министерството на здравеопазването.


Симеонова иска да се оттегли за втори път в рамките на три месеца. В средата на юни тя подаде молба за напускане, а според пациентски организации причина беше прекратеният договор с европейската агенция за трансплантации "Евротрансплант". Министър Кирил Ананиев тогава не прие оставката й с мотива, че проблемите трябва да бъдат решавани и тя остана на поста си.


В днешното съобщение на министерството се съобщава, че до дни Ананиев ще назначи нов титуляр.

Екипът на Министерството на здравеопазването продължава преговорите за сключване на договор с европейски трансплантационен център, който да осигури лечението на българските граждани, нуждаещи се от трансплантация на бял дроб, се казва в съобщението. Министерството уверява, че разговорите с трансплантационния център в Есен, Германия, са на финален етап, а самата Симеонова ще продължи да съдейства със своята експертиза.

Още по темата

Горещи теми

Още от Дневник

Радан Кънев: България е малка, колкото политическият капацитет на Бойко Борисов (допълнена)
"Ботев" стигна финала за купата след нов трилър с шест гола срещу ЦСКА
Елена Енева, психолог: Вредно за психиката на детето е да се иска да определи кой от родителите е лош и кой - добър